Crea dagboek

Creatieve dagboek

Op deze pagina kun jij leuke dagboek ideeën lezen o.a. over Scrapbooking, Art Journal en nog veel meer.

 

Ik heb zelf geen ervaring met dit soort creatieve dagboeken. En ik denk ook niet dat ik het ga doen in de toekomst, maar je weet maar nooit natuurlijk.

Ik vind het wel een leuk manier om creatief bezig te zijn en daarom deel ik graag deze ideeën met jullie

Mocht je dit ook niet willen gaan doen, dan kun je in ieder geval wel onderdelen uithalen die zijn te gebruiken voor leuke, creatieve snailmails en slakkenpost creaties.

 

Scrapbooking

Scrapbooking is dus een boek waarin je op een creatieve manier foto’s en informatie gebruikt. Het kunnen bijvoorbeeld teksten zijn in de vorm van een dagboek (wat je elke dag of iedere week beleeft). Het kunnen ook notities of gedichten zijn waarbij foto’s geplakt worden. Je kun je scrapbook ook decoreren met gedroogde bloemen, quotes, krantenknipsel, fotolijstjes etc. Je kunt voor het scrappen ook een onderwerp kiezen, waarmee je aan de slag gaat. Scrapbooking wordt vaak gebruikt als een soort vakantie dagboek en als babyalbum. Om te leren scrappen hoef je niet perse een cursus te volgen, je kunt zelf bepalen wanneer je wilt beginnen en met welke thema. Ook hierbij geldt: je maakt je eigen creatieve grenzen!

 

Op de site Scrapdelight kun je meer informatie vinden over Scrapbooking en wellicht vind je een cursus die je wilt volgen. Je kunt altijd zelf het woord scrapbook googlen voor meer informatie.

Art Journal

Art Journal lijkt een beetje op Scrapbooking. Art Journal kan je vergelijken met een visueel dagboek. Zo kun je op een creatieve manier experimenten, verbeelden, herinneren en nieuwe technieken proberen. Je kunt zo je dagelijks leven documenteren met meer dan alleen maar woorden. Je maakt dus niet alleen gebruikt van teksten, maar je maak ook schetsen, je voegt foto’s toe of je kunt complete collages maken. Om je Art Journal meer te versieren kun je gebruikt maken van alles dat zichtbaar is. Denk maar aan recepten, krantenknipsels, bioscoopbon,een artikel over een bepaald thema.

 

Met andere woorden een Art Journal zorgt ervoor dat jij jezelf creatief ontwikkelt. Het is dus niet alleen een leuke bezigheid. En je kunt het zo duur en uitgebreid maken zoals jij het wilt.

 

Je kunt op Youtube filmpjes vinden om meer inspiratie op te doen om te leren hoe je een Art Journal maakt.

Bullet Journal

Als je geen zin hebt om zelf een journal te maken, dan kun je ook een bestaande journal kopen.
 Deze 
Bullet Journal (BuJo) kun je bijvoorbeeld bij de Bruna kopen. De BuJo is in verschillende thema’s en kleuren te koop.
Een BuJo is best handig om grip te krijgen op je gedachten. Kortom de BuJo is een dagboek, wensenlijst en een takenlijst ineen.

Biblejournal


Misschien een leuk idee voor als je (een
beetje) gelovig bent of het gewoon een leuke manier vind om creatief bezig te
zijn met de bijbel(teksten).

Wat is Biblejournal? 
Nou het is niks anders dan op een creatieve manier de bijbel ‘lezen’.
Dit doe je door middel van schrijven, tekenen, schrijven, handletteren en plakken in je
zelfgemaakte bijbel.


Als je geïnteresseerd bent, er bestaat zelf een website over deze ‘bijbel
creatie’.