KnutselTools

Welke tools gebruik ik?

Embossing machine

De Embossing machine wou ik al een tijdje, maar ik was aan het twijfelen omdat het geen goedkoop apparaat is.
Toen ik op een Crea Beurs in Utrecht was, kon ik deze machine voor een redelijke prijs aanschaffen. 

Met de embossing machine heb ik tot nu toe veel leuke bloemen gemaakt. Helaas zijn de snijmallen voor de embossing machine niet goedkoop. Anders had ik meer soorten gekocht.


Heat Tool

Voordat ik een Embossing machine kocht, had ik al embossing poeders en de heat tool. Hiermee kun je mooie afbeeldingen op papier maken. Je maakt dan eerst een stempel met inkt die lang ‘nat’ blijft, vervolgens strooi je er embossing poeder over (kleur naar keuze). Het overtollige poeder doe je weer in het potje. Als je het vervolgens met de heat tool verhit, dan krijgt de stempel een leuk glitter/glanzend effect.

Zoals je ziet, ziet de heat tool eruit als een föhn, maar dat is het beslist niet. Het belangrijkste voordeel van deze tool is dat het verhit, zonder te blazen. Handig, anders vliegt het poeder natuurlijk alle kanten op, behalve de goede ;).

Online kan je deze tool kopen van redelijk goedkoop tot heel duur. Ik heb deze gekocht via AliExpress voor ongeveer €15 incl verzendkosten (bron 2017). Het duurde wel bijna 2 maanden voordat ik ‘m in huis had, dus als ik het opnieuw zou moeten bestellen zou ik het bij een Nederlandse webshop kopen. 

Het is het geld dubbel en dwars waard, vind ik, omdat je er erg leuke slakkenpost en kaarten mee kunt maken.

Fuse Tool

Op pinterest zag ik van die leuke Project Life afbeeldingen. Een vel plastic van A4 of A5 formaat wat verdeeld was in allemaal kleine vakjes. In ieder vakje zat weer iets anders leuks; een kaartje, confetti’s, bloemetjes enz. Zo leuk om te zien, maar natuurlijk nog leuker om te maken en er iemand blij mee te maken als onderdeel van een slakkenpost project.

Helaas had ik (nog) geen speciaal plastic of tool om het te maken.

Op dezelfde Crea Beurs kwam ik deze Fuse tool tegen en de bijbehorende plastic vellen. Ik heb het aangeschaft en vind het wel handig en leuk om te doen. Nu kan ik zelf bepalen hoeveel vakjes en de grootte van de vakjes, afhankelijk van wat ik er in wil doen.

Het versmelten van de plastic is best een karwei, maar het resultaat is uniek en super leuk.
Ik zal binnenkort een voorbeeld plaatsen van de dingen die ik heb gemaakt met mijn Fuse Tool.


Lijmpistool

Ik heb een lijmpistool, maar die gebruik ik niet vaak.
Ik gebruik het voornamelijk om bijvoorbeeld een knijpertje aan mijn slakkenpost te plakken of iets dergelijk.